Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Divariliigan ottelusäännöt

 

EI PYÖRITETÄ
Pyörittämistä on, jos ukko pyörähtää yli kierroksen ennen osumista palloon tai sen jälkeen.

KESKIALOITUS
Ottelun aloittaja arvotaan. Seuraavan keskialoituksen tekee aina se joukkue, jonka maaliin pallo on viimeksi mennyt. Varmista aina, että vastustaja on valmis aloittamaan. Aloitus tehdään keskikenttätangolla. Aloituksesta tehtyä maalia ei hyväksytä.

KUOLLUT PALLO
Kun pallo on pysähtynyt ja ukkojen ulottumattomissa, se tuomitaan kuolleeksi. Jos pallo jää keskikenttätankojen väliin, peli käynnistetään keskialoituksella sen joukkueen toimesta, jonka maaliin pallo viimeksi meni. Kun pallo jää kuolleeksi muihin paikkoihin, annetaan pallo aina lähinnä oleville puolustajille. Peli jatkuu saman tangon ukolle tehdyn syötön jälkeen.

PALLON LENTÄESSÄ PÖYDÄLTÄ
Pallon pompatessa sivu- tai päätylaitojen päälle palaten välittömästi takaisin pelikentälle pelin annetaan jatkua normaalisti. Jos pallo lentää pois pelikentältä, peli keskeytetään. Aloitus annetaan sen joukkueen puolustajille, joka ei laukaissut viimeksi palloa. Peli jatkuu saman tangon ukolle tehdyn syötön jälkeen.

PALLON KIMMOTESSA ULOS MAALISTA
Jos pallo käy maalissa, mutta kimpoaa sieltä pois, lasketaan se maaliksi. Peli jatkuu normaalisti keskialoituksella.

VIRHEET
Virheestä vastustaja saa yleensä, joko valita keskialoituksen tai jatkaa peliä. Virheeksi lasketaan, jos häiritsee vastustajan pelaamista, pyörittää tankoja tai tärisyttää niin voimakkaasti pöytää, että se vaikuttaa pallon liikerataan. Kaikki epäkunnioittava käytös vastustajaa kohtaan on ehdottomasti kielletty!

 

 

 

©2020 Turun divariliiga - suntuubi.com